Родители засекретиха пола на бебето си

Сторм (от английски - Буря)

Така те мислят, че му дават свободата само да определи половата си идентичност

Кейти Уитърик и Дейвид Стокър, от Торонто, стават световно известни с факта, че решават да не оповестяват пола на своето трето дете, родено в навечерието на 2011г. Те упорито защитават своето решение да запазят в тайна пола на тяхното бебе, за да дадат възможност на детето да изгради своя собствена полова идентичност, предаде BBC.

Кейти Уитърик и Дейвид Стокър бяха масово критикувани за натрапването на своя светоглед върху вече едногодинишното им дете Сторм.

В имейл до торонтски вестник Кейти Уитърик пише, че идеята, че "целият свят трябва да знае какво има между краката на бебето е нездрава, опасна и воайорска".

Сторм със своя по-голям брат, Джаз, на 6г

Семейната двойка има двама сина - Джаз, 6 г, и Кио, на 3 г, на които са дали свободата сами да избират какви прически да имат и как да се обличат. Момчетата са насърчавани от родителите си да избират своето собствено облекло и своите собствени прически, дори ако това значи да носят момичешки дрехи и да отправят предизвикателство към обичайните норми, определящи мъжкия и женския пол. Джаз и Кио не ходят и на училище - много е вероятно те да  се обучават вкъщи от родителите си, което е често срещана практика в Канада и САЩ. Според майката така ще имат избор да правят с живота си каквото пожелаят.

Интересното е, че дори бабите и дядовците на Сторм не знаят какъв е полът на детето.

Двойката решила да отгледа своето "безполово бебе", след като един от синовете им се депресирал, защото хората реагирали остро на външния му вид.

Семейството на Кейти и Дейвид

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини