А булката с гащи ли е? Политик иска официална забрана за сватби без бельо

Бразилски политик предложи да се забрани на булките да се явяват без гащи на венчавката в храма. Републиканецът Озиас Зизи смята, че младоженките  трябва да проявят уважение към църквата и да осъзнаят, че на подобни места не се ходи без бельо.


В Бразилия голяма част от младите жени застават пред олтара без долно бельо, тъй като това се смята за добро предзнаменование. Вярва се, че ако булката няма гащи под сватбената рокля, бракът ще бъде дълъг и щастлив.


Засега Зизи възнамерява да получи подкрепата на съгражданите си от Вила Веля и след това да направи всичко възможно за официална забрана на венчавките без гащи. В какво ще се изрази подкрепата на избирателите не смеем да гадаем. Как ще се установява дали е спазена забраната (ако евентуално влезе в сила), също е любопитен детайл.


Има и позицията на църквата по въпроса с гащите на булките. Местния свещеник е отправил критики на инициативата на Зизи. Да се регламентират подобни неща, като носенето на бельо, е абсурд, заявил отчето. Той е отхвърлил категорично опитите да се контролира решението на булката дали ще сложи нещо под роклята. Това е последният драматичен щрих, добавен от Orange News към целия този политически, социален и религиозен проблем.

Вила Веля
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини