БСП: В селата сложиха „ритуалчици” вместо кметски наместници

Кметските наместници в малките села на община Смолян, назначи от кмета Николай Мелемов, не били стопани, а „ритуалчици”. Това е позицията на БСП в Смолян, която скочи и срещу преминаването на село Дунево към Смолян, което не било дискутирано в общинския съвет и няма решение на местния парламент.

Кметът Мелемов е назначил кметски наместници за селата Орешец, Кокорово, Полковник Серафимово, Вълчан, Букаците, Чеплетен и Горово.

В  структурата на общината, общинските съветници са приели да има кметски наместници и естествено избраните кметове. От БСП изразяват своята тревога, че новите управляващи на община Смолян още не са осъзнали отговорността, която се поели пред жителите на общината, а считат, че това е ритуална дейност.  

Явно новата общинска власт смята, че в селата няма грижи, а че трябва да има само „ритуалчик” по тъжните и веселите ритуали, коментират социалистите в общината.

В същото време, в централата на БСП са позвънили много от назначените, които са споделили, че са на минимални заплати от 270лв. до 300лв., твърдят от левицата в родопския град и се заканват, че официално ще питат кмета Николай Мелемов – това служители на Обредния дом ли ще са или на служба в ГРАО, или пък платени „ритуалчици” към кмета на общината.

Всичките освободени кметски наместници ще получават от Бюрото по труда по-високи възнаграждения за 11 –те месеца, отколкото новоназначените „ритуалчици” и кметски наместници. В  БСП са постъпили сигнали, че такава обърканост, хаос и липса на отговорност пред жителите на селата не са и сънували, твърдят още социалистие.

С това, към освободените по политически причини от местната администрация на Мелемов се прибавят още 26 души, което означава над 60 освободени, твърдят още социалистите в Смолянско.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини