"Чисти сърца" в Смолян събраха близо 500лв.за майки с болни деца

Децата са щастливи, че в касичката от дарения са се събрали средства за екскурзия на майките с болни дечица

Младежката доброволческа организация „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян благодари на всички добри хора, които пуснаха дарения в касичката им.

Касичката беше поставена в храма в навечерието на Коледа, за да подкрепи финансово  поредната благотворителна акция и в нея се събраха 478лева и 76ст.

Тя ще бъде среща с майки на деца с увреждания, които посвещават цялото си време за спасяване на рожбите си не само от физически, но и от душевни болки.

„Те нямат време за себе си, за свое развлечение. Затова ние ще им подарим едно весело пътуване  до забележителности в Родопите и ще го направим заедно със Съюза на инвалидите в Смолян”, пишат младежите от православния център в благодарствено писмо до всички дарители..

Ние получиха и дарения във вид на предмети за бита, детски играчки и дрешки, книжки, лакомства и  др., които вече предадохме на малките членове на Съюза на инвалидите в Смолян по време на Коледното им тържество в ресторант „Централ”.

За една година и два месеца от създаването на  доброволческа организация „Чисти сърца”  в Деня на Въведение Богородично през 2010 г. , тя е организирала15 благотворителни акции, свързани с болни и самотни хора, деца сираци и бездомни животни.

 Два детски празника пред храма, 4 трудови дни за почистване на природни обекти в Смолян, две поредни акции с подарък от саксии с цветя за „Цветните балкони на Смолян”, също са сред дейностите на младежите.

 В новооткрития пенсионерски клуб в кв. „Каптажа” голата стена  беше превърната в красива изложба с произведения  от бита на родопчанката, благодарение на детското творчество и ентусиазъм.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини