Осъдиха бащата изнудвал сексуално непълнолетната си дъщеря

На 1 година и 8 месеца затвор беше осъден 50 годишнит Йордан

Козарев от Смолян за принудителен секс с непълнолетната му дъщеря.

В периода от лятото на 2010 година до 07.04.2011 година, мъжът няколко пъти е използвал зависимостта на момичето и е осъществил полови контакти с него.

Обвинението доказа категорично три от посегателствата, които са извършени в дома на обвиняемия. Насилникът се е възползвал от това, че дъщеря му е дошла за парите от издръжката и двамата са сами в къщата.

Йордан упорито отказвал да плаща издръжка на децата си след развода, за което дори е осъждан. Обещавал обаче да даде парите, ако за тях отиде единствено дъщеря му. Според девойката сексуалните посегателства са повече, а тя мълчала, защото била заплашвана с насилие.

В хода на разследването са били извършени множество процесуални следствени действия – оглед, разпити на свидетели, съдебно медицински, психиатрични, психологични, биологични и други експертизи, които бяха приети от съда.

Обвиняемият беше задържан за 72 часа от прокуратурата, а след това от 18 април 2011г. съдът му наложи мярка за неотклонение задържане под стража.

Първоначално извършителят беше привлечен в качеството на обвиняем за изнасилване, припомниха от прокуратурата.

 В хода на разследването, обаче бяха събрани неоспорими доказателства за престъпно съвкупление, чрез използване на положение на зависимост и надзор.

В последствие обвинението беше променено в този смисъл, а по закон за това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 1г. до 5г.

Пред съда подсъдимият изразил съжаление за извършеното насилие над детето си и признал вината си.

 Признат е за виновен и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и осем месеца, реално при общ  режим на изтърпяване.

Прокуратурата е удовлетворена от постановената присъда, но тя не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок пред Окръжен съд Смолян.

.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини