Икебана и стойки за бутилки за празника на Строителната гимназия

В серия атрактивни състезания възпитаници на ПГСА “Цар Иван Асен Втори“ показаха сърчността и майсторлъка си днес. На 19 март елитната гимназия отбелязва своя патронен празник. Ученици от паралелката „ Парково строителство и озеленяване“ се надпреварваха в аранжировката на икебани с хризантеми. Под друга шатра в двора на школото тийнейджъри усърдно се трудеха над изрботката на стойки за бутилки. Бе даден старт и на състезание с рисуване с пирограф. В надпреварите участваха и бъдещи горски стражари.

 По традиция на 44-тата годишнина от създаването на гимназията бе издигнат националния флаг. Празникът откриха мажоретки. Бяха поднесени цветя пред паметника на цар Иван Асен Втори в двора на училището.

Тържеството бе уважено от народните представители от ГЕРБ Иван Петров и Румен Денев, заместник-областния управител Николай Нанев, началника на РИО Иван Панайотов, арх. Янчо Апостолов, управителя на строителна компания АБС Йордан Костов, шефа на Горско стопанство инж. Николай Янчев.

Строителната гимназия е открита през 1968 година. В нея се обучават деца в пет паралелки- „Мебелно производство“, „Строителство и архитектура“, „Системно програмиране“, „Парково стоителство и озеленяване“, „Горско и ловно стопанство“. Училището посещават 750 ученици, още 54 взимат часове в самостоятелна форма.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини