Палачинки със два вида сирене

Палачинки със два вида сирене

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Палачинки: Водата се бърка с нахутеното брашно, докато се смесят добре. Яйцата се разбиват в голяма купа, докато се разпенят. Добавя се обикновеното брашно, маслото и кашата с нахутеното брашно и се бърка, докато кашата стане гладка. Поръсва се със сол. Намазва се с масло малък тиган. Излива се в него 2 с.л. от палачинковото тесто и така се завърта тигана, че да покрие равномерно тигана.

Държи се на огъня, докато палачинката стане светлозлатиста от долната страна. Обръща се с широка шпатула и се пече от другата страна. Така се продължава до изчерпване на количеството. Предварително се загрява фурната до 200 градуса. Маже се с масло голяма тава за печене.

Плънка със сирене: Смесват се рикотата, козето сирене, пармезанът, майораната, магданозът и чесънът в голяма купа. Поръсват се със сол и пипер. Плънката се разстила върху палачинките и се навиват на стегнато руло. Редят се в тава с прехлупения край надолу. Поръсват се с останалия пармезан и с маслото. Пекат се 8-10 мин. Сервират се топли върху пласт от рукола.

Източник: gotvach.bg

Последни новини