Ориз с три вида месо по китайски

Ориз с три вида месо по китайски

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Кипваме 3-4 ч.ч. подсолена вода и изсипваме бланширания ориз. Намаляваме огъня до умерен и варим 20 минути, като непрекъснато бъркаме. Свареният ориз се прецежда, промива със студена вода, след което се връща в тенджерата от варенето и захлупва с капак.

Нарязваме трите вида месо на тънки жулиени и го мариноваме в соев сос. Оставяме го около 40 минути, отцеждаме го от соса и го запържваме в силно загрятото олио. Когато месото придобие приятна златисто-кафява коричка, наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън до омекване.

Загряваме маслото и добавяме почистените и нарязани на филии гъби. Запържваме за около 5 минути, добавяме почистените и рендосани моркови, след което запържваме за още няколко минути. Време е да сложим отцедените грах и царевица, да посолим на вкус и да задушаваме до омекването на зеленчуците.

Задушените зеленчуци и месото се добавят към ориза и всичко се обърква. При нужда ястието се подправя с още сол. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз и няколко капки соев сос.

Източник: gotvach.bg

Последни новини