Представиха книгата „Детство без сълзи”- историите на „ничиите деца” от домовете

Приемните семейства в Смолянска област вече са 73

Александър Миланов представи пред смолянската общественост трогателната си книга „Детство без сълзи”, която е издадена заедно с аудиодиск. Тъжните истории от ужасяващата реалност на институциите за деца, са озвучени от актьора Калин Врачански, певците Орлин Павлов и Белослава, както и от журналистът Драго Симеонов. Авторът, който е израснал в социален дом, разказва истинските истории на деца, останали без родители, както и на момчета и момичета, настанени в поправителнит училища.

В книгата са разказани и трогателни свидетелства за човешката топлата, подкрепа и всеотдайност към „ничиите деца”, показани от семействата за приемна грижа.

Александър специално благодари на приемните родители, наричайки – „геройство“ благородната им кауза. „Ние искаме да изтрием това, което се е случило в детството ни, но то оставя отпечатък върху децата израснали в сиропиталища. Аз самият дадох много заплати за психолози“, споделя авторът, който разчувства до сълзи аудиторията.

Младият Александър Миланов е пиар експерт в Българската стопанска камара и от години е ангажиран със защита правата на децата. Номиниран е четири пъти за приза „Човек на годината” на БХК. В кариерата си на журналист получава множество отличия за социалните си репортажи. Средствата от продажбата на книгата ще бъдат дарени на Националната асоциация "Приемна грижа".

Авторът благодари на екипа „Приемна грижа” в Смолян и на Общината, които са организирали събитието. Специални благодарности получи и художникът , който е илюстрирал книгата Иван Бабаджанков .Проявата, която се проведе в Изложбената зала на КДК, е част от програмата за Коледните и Новогодишните празници на община Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини