Заради атентатът: спряха пратките по автобусите. Преглед на регионалния печат

"Спряха пратките по автобусите" чело на "Хасковска Марица". Заради самоубийственият атентат в Бургас, МВР засилва контролът по гари, автогари и други обществени места. Една от първите мерки е, че се забраняват пратките по автобусите, които не са придружени от пътници. Ще бъде засилено наблюдението и по международния път Е-80, съобщават още от полицията.

"Темата за атентата в Бургас е развита на стр. 5-та: "Камикадзе уби 7 и рани десетки в Бургас".

"Иво Димов притеснен от одобрените харчове от Обс". В Димитровград общинският съвет отказа да разглежда предложената от кмета актуализация на бюджета. Конфронтацията местен законодателен орган-кмет, придължава да се вихри с пълна сила.

"Скорпиони пълзят в центъра на Хасково"-над главата. Материалът се позовава на размазаната снимка от телефон на фризьорка, помещаваща се в гараж между сградите на НАП и областна администрация. Твърди се, че там имало гнездо на скорпиони, защото и други са намирали насекомите. Българските скорпиони не са отровни, успокояват в типичен стил от фирма за дезакаризация в Хасково. Въпреки това ухапване от гадинката може да донесе същите проблеми както от оса например, особено ако човекът е алергичен.

"ХОС потвърди ареста на тримата от цигарения цех" водещо на стр. 3-та. Тримата заловени хасковлии от разбитата нелегална фабрика за цигари в Узунджово, остават в ареста, потвърди окръжния съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Нелегалния цех бе разбит от акция на БОП миналата сряда.

"Микяй донесе първия евромедал за СКБ "Димитровград". След като вчера хасковлията Енгин Исмаил спечели сребро на европейското в Полша, днес това стори и колегата му от Димитровград Микяй Наим. Чакат се още отличия.

"Димитровград без актуализиран бюджет засега" чело на "Новинар юг". В Бригадирският град се замерват с декларации. Кметът Иво Димов обвини съветниците, че преследват тясно партийни интереси и едва ли не саботират работата на администрацията. Необходими са корекции на бюджета заради нови разходи. Някои от тези нови разходи, като 180-те хиляди за общинската болница "Света Екатерина", са заложени именно по искане на общинските съветници. Затова повече от странно звучат мотивите на съветниците с които се отхвърля актуализацията-не били информирани за промените в приходно разходната рамка.  Макар всяко едно перо в нея, вкл. и извънредните, да е гласувано именно от тези съветници.

"От EVN рухнаха стълб върху къща на ул. Чая". Енергото сменя стълбове в "Република", а наетият от EVN подизпълнител се изложи тотално, след като започна ваденето на стълбовете без да ги разкачи от жиците. В резултат, стълб рухва върху къща, за щастие без големи щети и пострадали.

"Ехо от Бургас: проверяват десетки коли в Хасково". Не е ясно какво точно търсят ченгетата, затова дори и 10 атентатора да минат покрай тях едва ли ще ги разпознаят. По-скоро ще изгорят контрабандисти и нередовни шофьори. Няма лошо.

"Бушоните от нелегалната цигарена окончателно в ареста" водещо на стр. 3. До започване на делото в ареста остават Генко Русков, Йордан Лавков и Стефан Христов, заловени при акцията на качулките в Узунджово, миналата сряда. Окръжния съд не се трогна от пледоарията на адвокатът на задържаните Георги Зарчев, че Христов например имал две малки деца и болна жена и едва ли би ги зарязал, като избяга.  Обвинението обаче настоява, че ако се укрият тримата могат да възпрепятстват разследването в търсене на по- високостоящите членове на престъпната верига.

Това бе накратко по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини