Над 400 ранени при сблъсъци в Северен Египет

Над 400 души са получили различни наранявания в Северен Египет, където се разгърнаха мащабни протести срещу президента Мохамед Мурси, съобщи ИТАР-ТАСС като се позовава на египетските медии.

Най-сериозните сблъсъци били в град Махалла, на около 80 км от Кайро. Градът е смятан за люлка на революцията от 25 януари м.г.

Когато хиляди привърженици на опозицията атакували щаб-квартирата на "Мюсюлмански братя" в града, се стигнало до ожесточени сблъсъци, в които двете страни използвали камъни, пръти от арматура и коктейли "Молотов". Една от самоделните запалителни бомби попаднала в близка бензиностанция, при което избухнал огромен пожар. Това довело до голям брой пострадали - около 330 души. Според кореспондентът на ИТАР-ТАСС в болници в града били закарани и 117 души с огнестрелни рани.

Сблъсъците били прекратени чак в ранните часове на сряда сред твърдата намеса на полицията.

Подобна бурна нощ прекара и пристанищният гр. Порт Саид. Там пострадалите са около 50, предимно представители на опозицията. В гр. Мансур противниците на Мурси смогнаха да подпалят щаба на "Мюсюлмански братя", но и там имало най-малко 30 ранени.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини