Как студенти се вдъхновяват от подвига на полковник Серафимов /Освободителя на Родопите/

Част от екипа на Българска история - Марио, Иван, Мартин

Един от забравените герои в българската история за тях е полковник Владимир Серафимов. Попадат на името на светлата личност при справка в интернет пространството и осъзнават, че информацията за него е ограничена само в рамките на това, че е спасител на Родопите. Последва допълнително тяхно проучване и събиране на информация.

В края на месец ноември младите ентусиасти отиват в Средногорец, където заснемат част от снимките на филм, посветен на делото на полковника. Филмът се реализира само със сумата от 200 лв., която те набират чрез платформата ,,За България”.

Посещават паметника на връх Средногорец, село Полковник Серафимово, който по пламъка в очите им е в идеално състояние. Отбелязват факта, че е посещаван от военните, но не толкова от населението в района. Посрещнати са изключително гостоприемно. ,,Никога не съм виждал толкова силно и чисто родолюбие, както това в Родопите.”, казва Мартин.

Историческата част от снимките на филма е реализирана в София. Преди дни премиера се е състояла в Софийския университет, а в края на месец февруари такава се предвижда в гр. Смолян. Все още филмът не може да бъде гледан в интернет. Целта на лентата е да покаже силния дух и да ни сплоти като общност. Понякога не са нужни статив, камера и кола. За да го има другото, трябва да се изходи от желанието.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини