ГЕРБ „отлюспи” своя съветничка в Девин-слагала интересите на местната болница над тези на партията

Диана Чаушева -бивш лидер на ГЕРБ в Девин и настоящ съветник в местния парламент

 ГЕРБ сваля политическото си доверие от общинския съветник Диана Чаушева в Девин, съобщиха от пресцентъра на партията в Смолян.

Областното ръководство на ГЕРБ сваля политическото си доверие от Чаушева – общински съветник, избран от листата на ГЕРБ в местния парламент, която към края на ноември миналата година е била и лидер на партията в местната структура.

 Решение било взето след представяне на протокол от заседание на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Девин, а основните мотиви са във връзка с нейните самостоятелни действия, несъобразени с колективния орган, публични изяви в местните и национални медии, уронващи престижа на ПП ГЕРБ, лични нападки срещу д-р Даниела Дариткова  - народен представител на ПП ГЕРБ и председател на Здравната комисия към НС, както и към инж.Стефан Стайков – областен управител на област Смолян, във връзка с решаването на редица проблеми в Девин и подмяна на вота на избирателите.

Затова областното и общинското ръководства свалят политическото си доверие от Диана Чаушева, а на  Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ предлага да се прекрати членството на Чаушева в партията, гласи още официалното съобщение на пресцентъра в Смолян.

От ръководството настояват тя да се откаже от мястото си на общински съветник, съгласно подписаните от нея Договор и Декларация за открито управление и политическа лоялност, тъй като е избрана от листата на ПП ГЕРБ.

Ръководството на ПП ГЕРБ – Девин, нееднократно е препоръчвало на общинския съветник Диана Чаушева да не поставя личната си обвързаност с общинската болница над партийната политика, тъй като партийната политика е единствената възможност за бързото разрешаване на проблема с болницата в Девин.

„ГЕРБ е демократична партия и е абсолютно допустимо да има различни мнения, защото в дебата се ражда истината, но подхода и действията на Диана Чаушева са крайно неприемливи за нас и затова ще подкрепя предложението на общинската структура за нейното изключване от партията”, заяви областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини