Новите лаптопи на Samsung ще поддържат резолюция от 3200х1800 пиксела

Високата разделителна способност постепенно се превръща в една от най-търсените функции сред потребителите на съвременните мобилни устройства. Именно това в момента е една от най-големите критики към ултрабуците и хибридите с Windows 8 OS на пазара. Samsung, който е един от най-големите производители в сектора намери интересно решение на този проблем, съобщава neowin.

Корейският гигант разработва ново поколение дисплеи за лаптопи, които са с диагонал от 13 инча и осигуряват впечатляващата резолюция от 3200х1800 пиксела при плътност от 276ppi. За сравнение MacBook Pro моделите на Аpple предлагат разделителна способност от 2560х1600 пиксела и 227ppi. Samsung също така увериха, че новите и дисплеи консумират и с 30% по-малко енергия от настоящите LCD модели на пазара, което също е едно от предимствата им.

Възможностите им ще бъдат демонстрирани по време на изложението Society for Information Display’s Display Week, което се провежда между 21 и 23 май. Компанията също така ще представи и нови 10,1-инчови дисплеи за таблети с резолюция от 2560х1600 пиксела, 4,99-инчов AMOLED панел, поддържащ Full HD разделителна способност, както и 85-инчов Ultra HD дисплей за телевизори. Ще бъде любопитно да проследим кога ще видим първите устройства на пазара оборудвани с новите атрактивни панели на Samsung.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини