Ужас: Децата не знаят какво е хвърчило

Децата тепърва се учеха що е хвърчило

Кибер поколението е забравило що е хвърчило. Болезнената констатация направиха младежи от политическа формация, на които днес им хрумна да зарадват малчуганите с пъстрите играчки на вятъра. Младежи и девойки подаряваха по едно пъстро хвърчило на всяко дете излязло на разходка на Кенана, по повод празника им 1 юни. Повечето от дечурлигата обаче гледаха играчките все едно са полезни изкопаеми. Наложи се родители и инициатори да им разясняват лично що е то хвърчило и има ли то почва у нас. Когато разбраха смисъла, децата превърнаха алеята на Кенана в приказно кътче.

За сметка на това, дори и 3-годишните били абсолютно наясно що е клавиатура и как се борави с мишката. Всяко второ дете над 6 години можело само да се оправи с компютъра, а всяко трето играело компютърни игри без да разчита на помощта на възрастните, извадиха статистика препатили родители. Впрочем, повечето не бяха недоволни. От тяхна гледна точка, това са спечелени минути спокойствие.

Виж, изработването и пускането на хвърчило има нужда от помощта на мама и тати и май затова е доста по-слабо застъпено сред детските умения.

Г.Христов

Десетки се възползваха от подаръка на младежите
Разяснения
Демонстрация
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини