Google набира доброволци за Street View

Популярната картографска услуга Street View разширява базата си, като за целта Google използва не само прословутите автомобили за заснемане на обекти, но и доброволци за по-труднодостъпни места.
В момента компанията търси организации, които да направят снимки на места извън базата на Street View. Те ще получат от Google цялото необходимо оборудване за снимане – камера Street View и раница Trekker.
Trekker е компактна, носима версия на системата, използвана в автомобилите Street View. Основната й част е камера с 15 обектива, разположени на поставка над главата на снимащия.
Камерата може да прави едновременно 15 снимки, всяка с резолюция 46 мегапиксела. Доскоро само хора на Google и нейни партньори участваха в подобни мисии с Trekker.
Но сега всяка заинтересована некомерсиална организация може да участва в разширяването на StreetView, като за целта трябва да попълни специална уеб форма.
Google одобрява само нестопански и туристически организации, правителствени агенции, университети и изследователски групи. В резултат на тяхната дейност скоро Street View ще бъде допълнена с информация за още много места.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини