Съборът на „Хайдушки поляни” зареди стотици с родолюбие и красота

Живописната родопска местност беше огласена от изпълненията на десетки самодейни състави от читалищата на петте села Кутела, Момчиловци, Виево, Славейно, Петково и Соколовци, които заедно с община Смолян организираха събора.

От името на кмета Николай Мелемов, съборяните поздрави секретарят на община Смолян Момчил Николов.

„Радостен съм да ви поздравя тук на Хайдушки поляни, място на родопските комити, за да се заредим с родолюбие и красота. Приветствам инициативата на селата Кутела, Виево, Петково, Славейно и Момчиловци да възкресят за нов живот старата традиция”, се казва в приветствието на кметът Николай Мелемов.

Тази година  към третото издание на празничното събитие се присъедини и село Соколовци. Организатори са кметовете и кметските наместници на шестте села.

След официалната част на сцената се изявиха самодейците от читалищата, организатори на събора. Родопските певци и танцьори получиха награди и грамоти, а гости на събора бяха самодейци от Банкя. След богатата художествена програма се на поляните се извиха кръшни хора, а за настроението на съборяните до късно свиреше оркестър „Мегастил”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини