Децата от Ресурсен център преоткриха книгите и приказните герои

Децата и младежите със специални образователни потребности се включиха в инициативата „Насърчаване на четенето“, в която участваха възпитаници от всички ресурсни групи от област Смолян.

Творческият маратон се проведе в  рамките на две седмици в Ресурсен център – Смолян а поводът беше- Деня на народните будители и 7 години от създаването на специализирания център в родопския град.

Според възрастта и интересите на децата и учениците бяха подбрани и заниманията-

за малките приказки, а за големите – интересни четива, свързани с народните будители. Със своя неподправен усет за цветове и форми, малките художници от детските градини рисуваха любими герои от приказките.

Интересни интерпретации на приказки създадоха учениците от начален етап на обучение, които на фона на музика твориха върху „Бягащи рисунки”. По-големите пък изготвиха постери, колажи и презентации, посветени на народните будители.

 „Целта беше да покажем, че общуването с книгата не е романтична отживелица и от нас, възрастните, зависи да предизвикаме и развиваме интереса към четенето у децата и учениците и то по приятен и забавен начин. Така се включихме и в подетата от няколко години от Центъра за развитие на човешките ресурси кампания за насърчаване на четенето”, коментира директорът на Центъра Мария Семерджиева.

 СмолянБГвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини