Поскъпват лифт картите в Пампорово

Изпълнителният директор на "Пампорово"АД Мариян Беляков обяви новите цени на ски услугите в курорта и очакванията за предстоящия зимен сезон

Курортът очаква най-силния сезон от 10 години

Седмица преди официалното откриване на ски-сезона в планинския курорт,  от дружеството, стопанисващо съоръженията,  обявиха  и новите цени на лифт-картите  за тази година.

Еднодневната карта поскъпва с три лева и ще струва 53лв. Цената обаче влиза в сила след 21 декември, когато започва първия пиков период около празниците.

До тогава „Пампорово „АД обяви промоционални цени на лифт услугите в курорта,  като от 8 декември до 21-ви скиорите ще получат отстъпка и  еднодневната карта ще се предлага срещу 37 лв.  От 21 декември влиза в сила стандартната за сезона тарифа. Картата за целия сезон също е с 25 лв. по-скъпа от предишни години и вече струва 975лв., като на фона на всички зимни курорти, единствено в Чепеларе услугата е по-евтина.

На 7 декември ски сезонът стартира официално, а съоръженията ще работят безплатно за всички гости на празника и любителите на белите спортове.

За трета поред година родопският курорт първи стартира активния туристически сезон, а седмица преди откриването паднаха и първите 10см. сняг. В следващите дни ще се направи и нужното количество изкуствен сняг, за да има подходящи условия за сърфиране в по-голямата част от ски-зоната в Пампорово, обяви изпълнителният директор на дружеството Мариян Беляков. Прогнозата според ранните записвания сочи, че се очаква  най-добрия сезон от 10 години насам, а само за хотел „Перелик“  има   ръст в резервациите от над 10 пъти.

Балканските пазари са достигнали нива почти близки до максимума, особено турския, обясни още Беляков и допълни, че курортът вече сериозно привлича и туристите от съседните Сърбия,Македония и Гърция, както и непознатия до сега пазар като Украйна. Тази година за пръв път има и скандинавска програма, по която туристите ще кацат на летище Пловдив.

Приоритет обаче за фирмата остава българския турист, а според  последното статистическо проучване Пампорово е най-посещавания курорт през сезон 2012/ 2014г. от наши туристи.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини