Ранобудните студенти: Борбата продължава

Сн: Ранобудните студенти

"Ранобудните студенти" променят формата на протест, стана ясно на пресконференция.

Младите хора декларираха, че „борбата продължава“ и няма да прекратят действията си. Народното събрание обаче ще остане единствената окупирана сграда в страната.

На Общо събрание вчера вечерта е било взето решение „Ранобудните“ да напуснат аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски“. 

Един от мотивите за това е, че окупацията е извънредна форма на протест, която не може да продължава безкрайно и да се битовизира.

"Не трябва да се позволява на управляващите да ни вкарват в коловоза на ежедневието по начина, по който постъпиха с летните протести", смятат недоволните студенти.

„Една част от първокурсниците сред нас все още не са ходили на лекции и  по прости сметки, ако чакаме Орешарски да изпита някакъв срам, те трябва  да изкарат бакалавърската си степен в аулата", обясни Константин Голев.

Студентите отново заявиха, че в действията им не е имало политическа намеса и вземат решенията сами. Утре недоволните ще излязат на протест пред Народното събрание, а от 25 януари смятат да организират кръгли маси върху различни аспекти на политиката и изобщо за ситуацията в страната.

Очаква се на тях да присъстват общественици, експерти и студенти. Кръглите маси ще бъдат организирани основно в Софийския университет, но и в други ВУЗ-ове.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини