Синя идея: Без социална помощ, ако не гласуваш

По-високи такси за услугите от държавната администрация за хората, които не гласуват на избори, предлага СДС. Идеята съобщи заместник-председателят на партията Любен Петров.

Сините смятат, че помощите на социално слабите също трябва да бъдат обвързани с участието в гласуването.

Петров мотивира искането за задължително гласуване с това, че във все по-обърканата обстановка и в ситуация на разцепления в партии вляво и вдясно само така може да се осигури максимално представителство и в Европарламента, и в следващо Народно събрание.

"Логично е хората, които получават услуги от държавата, да имат ангажимент към нея и да участват в гласуването", аргументира се той, цитиран от БТА.

Заместник-председателят на СДС уточни, че предложението ще бъде представено пред партньорите от Реформаторския блок.

Основната посока, в която ще работи СДС през тази година, е постигането на избори "две в едно", заяви на свой ред лидерът на сините Божидар Лукарски.

"Последните разслоения и движения вляво са ясен знак, че такива избори трябва да има и че дори при подкрепата на част от БСП, това правителство се крепи "на глинени крака", коментира той.

Лукарски обаче изрази смущението си, че все още не е приет нов Изборен кодекс. Според сините протакането е съвсем умишлено.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини