Семинар за родители на деца със специални образователни нужди- как да се справят с проблемите

Семинар за родителите на деца със специални образователни потребности готвят от женската структура на ГЕРБ в Смолян.

В неделя в конферентната зала на хотелел „Дикас" от 16.00 часа форумът ще бъде открит от Петя Пампорова,  която освен организационен секретар е и родител на дете със специфични потребности.  Целта е родителите да бъдат консултирани и да получат психологическа подкрепа.

„Тези деца заслужават шанс и достоен живот, а за това е нужно специално отношение и разбиране от всички. Това е осъществимо с комплексни грижи както към децата, така и към родителите. Идеята е също родителите да се привлекат към съвместни дейности, да се присъединят все повече майки и бащи, които се нуждаят от подобна подкрепа. Заради децата и тяхното бъдеще", коментира Петя Пампорова.

Лекция за ролята на личния лекар като доверен съветник на родителя ще изнесе депутатът д-р Даниела Дариткова, която като педиатър има практика с близо 3 000 души.

За съвместната работа на психолога, детето и родителя като ключов фактор в успешното развитие на децата ще говори психологът Нели Георгиева.
Гости на семинара ще бъдат Мария Семерджиева – директор на Ресурсен център – Смолян, Радина Гайдарова – директор на Дневния център за деца с увреждания „Звънче", Захаринка Славчева – председател на Съюза на инвалидите в Смолян, Мариана Сивкова и Софка Иванова – общински съветници.
 
 
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини