Партийният елит се раздели в Момчиловци и Арда за Тодоровден

За двойния празник днес-ГЕРБ избра Арда, БСП-Момчиловци

Традиционните кушии за един от най-тачените и атрактивни християнски празници събра майсторите на ездата и любителите на живата тръпка на седлото. Имемниците посрещат гости, дамите получават цветя-заради съвпадението на двата празника тази година, а партиите си избраха по едно от емблематичните села, за да „уважат“ избирателите.

Заради именния ден на депутата от БСП Дора Янкова червеният елит се насочи към Момчиловци, където тя от години посреща в дома си многобройни гости.

Народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, общинският съветник Борислав
Георгиев и кметове от съседните населени места пък се събраха на другата кушия в село Арда, където от 4 години празникът се превърна в истинска атракция.Тази път, заради съвпадението с 8 март, в смолянското село се изявиха много „нежни сърца“, които показаха умение на седлото.

Така повечето от 16 -те участника в различните надпревари бяха жени и деца. Ездачите се състезаваха в няколко категории- най-атрактивен ездач, майсторско управление на кон, а благодорните четириноги се бориха за приза „най-силен кон“ и „най-бърз“.

Преди тропотът на копита да оглуши площада в родопското село, кметът Недко Юруков поздрави гостите и съселяните си, а депутатът д-р Дариткова пожела на дамите здраве и щастие, а на участниците в конните надпревари – сполука.

"Поздравявам и всички жени, които тук, в Родопите са намерили своето достойно място и призвание.
Тяхната роля е водеща за това и делникът, и празникът да бъдат по-красиви, запазете своя женски чар и дарявайте любов“, каза депутатът и пожела на всички именници да бъдат здрави, а имената им да се споменават само с
добро.

В читалището на с. Арда бяха подредени и две изложби по случай
двойния празник - графики на коне с автор Валентин Стефанов и рисунки на
децата от ОУ "Св. Кирил и Методий", посветени на майките и баба Марта, организирани от
инициативен комитет- кметство Арда и кметско наместничество Горна Арда, Сдружение за местни инициативи – Арда, Основно Училище „Св. Св. Кирил и Методий” и читалище „Извор – 1920”.


СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини