В Момчиловци започна курс по китайски език и култура

Изображение 1 от 3

    В родопското село Момчиловци днес започна безплатно обучение по китайски език и култура. То се провежда за пета година от лектори и преподаватели от Институт "Конфуций" – София. Интересът към азиатския език е обясним след партньорските айотношения с китайска компания, наложила на пазара в Китай млечни продукти с марка "Момчиловци". Курсът се води от асистент Мария Маринова, преподавател в специалност "Китаистика" на Софийски университет и лектор към институт "Конфуций". Тя за поредна се занимава с обучението по китайски език за деца и възрастни, както и с културни лекции в село Момчиловци. Децата са на възраст между 8 и 11 години, някой от тях са за втори път в курса.
    Преподавателката Мария Маринова е впечатлена от отговорността, постоянството и трудолюбието на малки и големи в езиковото обучение.
    Десетки са хората от Момчиловци, които през годините са били част от курса и имат елементарни познания, за да се поздравят с гостите от Китай и да разменят някоя и друга дума с тях, каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова.
    Курсът по китайски език ще продължи до края на месец август, а на 1 септември, когато отново ще се проведе Фестивала на киселото мляко, те ще получат своите сертификати за завършено обучение, обясни още кметът на Момчиловци Сийка Суркова.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини