Малки пациенти с празник за 1 юни в МБАЛ-Смолян

Празник за малките пациенти, хоспитализирани в болницата, организира на 1-ви юни от 11 часа  Педиатрично отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ - Смолян.

Около 35 деца на лечение и в други отделения, ще бъдат поканени на общото тържество. Празникът ще се проведе с подкрепата на „Нестле Детско Хранене“,   като част от информационната кампания „Първите 1000 дни….и след това“, на която болницата е партньор. В организацията на празника, който е под надслов „Любовта към децата, изразена в грижа“, ще вземат участие и доброволци от Български младежки Червен кръст“.

Под формата на игри и забавления за децата, родителите на деца над една годинка ще бъдат информирани за препоръките на Световната здравна организация относно храненето на децата, необходимите им дневни нужди от хранителни вещества, витамини и минерали.

В Деня на детето всички лекуващи се малчугани ще бъдат зарадвани с подходящо внимание и подаръци, за да почувстват още по-силно грижата и топлината, с която са обградени от лекарите и медицинските специалисти по здравни грижи и да не се лишени от празничността на техния ден.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини