Родопско село спря протеста заради път,губернаторът обеща пари

Часове преди хората от село Оглед да направят жива верига и на 12 юни да затворят пътя, областният управител на Смолян отиде на място и обеща пари за укрепване на свлачището, което глътна половината пътно платно. Така губернаторът за втори път /б.а. след случая със протеста на хората от Стойките/ влезе в ролята на „отряд за бързо реагиране“ и предотврати портеста, като обеща нужните финанси за ремонта.

Той увери жителите на селото, че въпросът е докладван като спешен и приоритетен в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, и че в следващите дни ще има окончателно решение на проблема, като ще се отпуснат средства в размер на 324 058 лв. На срещата с жителите на рудоземското село присъстваха и кметският наместник Николай Руменов и председателят на Инициативния комитет на протеста Недялко Младенов.

Инициативният комитет беше дал срок за решение на проблема, след което хората щяха да спрат движението на коли към Рудозем. През февруари миналата година пропадането от 20 см. се разрастна на 120см. и погълна половината пътно платно. Хората на няколко пъти организираха протест, за да получат нужните 360 хиляди лева, за укрепване и възстановяване на рушащата се подпорна стена, както и за дренажа. Осем месеца по-късно отсечката беше разширена, за да се минава, но местното население продължаваше да се опасява от ново пропадане и откъсване на селото от света.

 СмолянБГвести.нет

 

 

 

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини