Д-р Дариткова става здравен министър при нов кабинет „Борисов“?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се готви много сериозно да се завърне на власт и вече води разговори с проектоминистри. За това на практика призна самият той пред журналисти в петък в Русе.
"Новият кабинет ми е в главата, вече за всеки пост знам кой какъв ще бъде, ако, разбира се, спечелим убедително изборите", каза тогава Борисов.
Депутати вече активно обсъждат кои ще бъдат министрите при евентуален кабинет на ГЕРБ след изборите, които засега се очаква да са на 5 октомври. Медии съобщиха, че тази вечер дори Бойко Борисов ще събере най-близките си съпартийци в Банкя, за да обсъдят евентуални варианти, макар че предсрочният вот изглежда още относително далеч.
Спорно е дали здравното министерство ще бъде поверено отново на Десислава Атанасова, която не успя да реши проблемите в сектора, които стават все по-големи. Резервният, и по-вероятен вариант, на този етап, е депутатът от Смолян Даниела Дариткова, която в предишния парламент натрупа опит и като председател на ресорната парламентарна комисия, посочиха народни представители.
Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини