Калин Стоянов закла кукловодите си в ефира на Нова. Жена му разрешила да стане министър

Калин Стоянов се съгласил да стане вътрешен министър след като питал жена си. Не е срамно, особено ако човек осъзнава, че съпругата му е по-умна от него. Какъвто вероятно е случаят със семейство Стоянови. А и след експресното му включване по телефона с Нова тв става ясно, че не е и трудно…

Скандалът се случи сравнително неочаквано. В студиото съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков отговаряше на въпросите дали е оказвал натиск върху министъра на вътрешните работи Стоянов, колко пъти се е срещал с него, защо парламентарната група иска оставката на министъра, насилието по време на протестите срещу БФС и други от този род. Тъкмо Петков бе разказал, че Калин Стоянов е бил избор  на ГЕРБ, но че от ПП са приели номинацията му, защото са го възприели като професионалист. Когато Петков разговарял с него за поста, Стоянов му отговорил, че трябва да пита жена си преди да даде отговор. Очевидно съпругата му е дала съгласие, защото той на другия ден приел високия пост. Втората среща между него и Петков била през август. Други не е имало, - твърди Кирил Петков.

Точно в този момент Калин Стоянов се включи по телефона директно със студиото, където водещите Мира Иванова и Виктор Николаев му осигуриха достатъчно време да отговори на бившия премиер. Министърът заяви, че Петков се опитвал да оказва натиск върху негови решение за кадрови промени. Заяви също, че срещите между двамата били много повече и това можело лесно да се провери в МВР. Когато обаче бе попитан да даде конкретни примери за упражнен натиск и да каже колко са били срещите, той не отговори. Когато го попитаха как ще коментира насилието срещу невинни хора, попаднали под палките на полицаи и защо част от униформените са били без идентификационни номера, Калин Стоянов затвори телефона и по този начин отсвири последното питане, дали са му звъняли други партийни лидери и дали е зависим политически.

До тук стигна смелостта на вътрешния министър: да нападне Кирил Петков и да тресне телефона, когато въпросите станаха неудобни за него.

Освен, че Стоянов демонстрира липса на възпитание, доказа също, че няма понятие как да се държи, когато контактува с медии. Глупавата му и неадекватна реакция бе нож в гърба на хората, които са го предложили за високия пост. Отказвайки да отговори на последните въпроси той засили съмненията, че някой друг му дърпа конците. Тъкмо поради тази причина той реагира грубо на премиера Денков, негов пряк началник, който му поиска оставката за това, че не е осъдил полицейското насилие и е бил на кино по времето, когато центърът на столицата бе арена на сблъсъци между протестиращи и униформени на 16 ноември.

Къде ги намирате тия мишки, бе, задкулисници? Вярно, че Борисов се постара през годините на управление на ГЕРБ да махне доказани професионалисти и да ги замени със „сламени“ кадри, които да обслужват съмнителни интереси, но въпреки това в системата все още има останали кадърни хора. Защо мишките винаги са с предимство?

Борисов се изцепи преди дни, че от ПП-ДБ искали оставката на Стоянов, защото бил отказал да обслужи техни искания по време на предизборната кампания. След като самият Борисов и ГЕРБ застанаха плътно зад министъра, това означава ли, че е обслужил техните интереси? Ето това трябва да бъде питан босът на ГЕРБ постоянно, макар да е ясно, че все ще извади от ръкава брадата поредна лъжа.

Дали пак някой е оказвал натиск на Калин Стоянов Сигурно: от някой партиен ръководител, а може и по линия на съпругата му - сандански зет е все пак...

Покровителите на мишока Калин трябва да са наясно, че тяхното момче тепърва ще им създава проблеми. Тогава ще го наредят ли в парламентарната група до онези двама, които също бяха сложени за министри и видяхме какви ги свършиха?

 

Източник: FrogNews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини