Деца -журналисти от Смолян се срещнаха с четириноги полицаи

Емоционална среща с полицейските кучета, имаха днес около 20 деца от ателието „Млад журналист“ от Смолян. Те се събраха пред Регионалната библиотека в родопския град, за да наблюдават атрактивната демонстрация с четириногите полицаи. Проява беше организирана съвместно от Регионална библиотека „Н.Вранчев” и Областна дирекция на МВР – Смолян, но привлече многобройна публика от различни възрасти.

На гости на младите журналисти бяха водачите на служебни кучета Анастас Батаклиев и Николай Михайлов, заедно с немските овчарки Айк и Алек, инспектор Георги Пеев и говорителката на ОД на МВР Цветелина Черкезова. Полицаите разказаха как се грижат за своите питомци и методите, които прилагат при обучението им, за да станат реални помощници в разкриването на различни престъпления и споделиха интересни случаи от своята практика. Анастас Батаклиев показа тренировки с 16 месечния Айк, който все още се обучава преди да положи изпит и да получи сертификат за служебно куче.

6-годишният Алек блестящо изпълни командите на своя инструктор Николай Михайлов и задържа „престъпник”, а после не допусна „нарушителят” да избяга докато не бъде арестуван. Накрая децата получиха разрешение да погалят страшния Алек, който се остави покорно на ласките на детските ръце. Малчуганите особено живо се интересуваха какво трябва да умеят, за да станат водачи на полицейско куче, на което получиха категоричен отговор: "Да обичат кучетата!".

Те се снимаха с Алекс и водача му, а след това като участници в Ателие „Млад журналист” написаха разкази и есета за проявата, които ще бъдат публикувани в детската страница на сайта на библиотеката.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини