Община Смолян успя да спаси парите на безработните в КТБ поне за месец

Главният финансист на общината Венера Аръчкова

Община Смолян разкри сметки на наети по програмата за временна заетост, за да си получат парите заради скандала с блокираните сметки в КТБ.

Благодарение на бързата реакция на гл.финансист на община Смолян Венера Аръчкова, 238 души, които чрез Бюрото по труда работят по различни програми, не останаха с блокирани възнаграждения в скандалната КТБ. Това са били възнагражденията им за месец май, които се изплащат в края на юни. Агенцията по заетостта превежда средствата на община Смолян , която след това ги прехвърля по сметки на хората в Корпоративна търговска банка.

След като през месец  юни назря конфликта с банката, община Смолян ги посъветва да представят писма със сметки в други трезори. На други 97 души, които не нямаха такива сметки, община Смолян ги направи.

„Хората разчитат основно на тези пари, нямат други доходи и затова трябваше да действаме бързо. Ако не беше своевременната реакция на общинската администрация, средствата щяха да останат блокирани, а хората без пари", обясни Аръчкова.

Сега в края на юли трябва да се извършат плащанията за месец юни и тогава ще се разбере от коя банка ще пристигнат средствата за разплащане на възнагражденията  на работещите по програмите, допълват от местната общинска администрация.


СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини