Гоним рекорд за най-малко гласували за НС

Избирателната активност е ниска. По всяка вероятност ще поставим рекорд за най-малко гласували в цялата история на парламентарни избори след 1990 г., каза за Фокус проф. Михаил Константинов, математик и изборен експерт.

„Искрено се надявам при толкова много секции в чужбина – оттам да дойдат 150 000 – 200 000 гласа, което малко да вдигне бройката”, посочи Константинов.

По думите му ниската активност се дължи на отвращение от това, което се случва. „На всеки е отвратително. Даже аз, който гласувах и винаги съм гласувал, това го направих този път с крайно отвращение. Изпълних гражданския си дълг, но всички се чувстваме омерзени от това, което се случва. Затова българският народ изигра най-интересната шега с политиците – набута 7-8 партии вътре и ги остави да се занимават и разпределят. Това е пълен майтап”, заяви проф. Михаил Константинов.

„Ако всички се хванат и се разберат, могат да направят устойчиво управление. Стабилно управление може да стъпи и на малък брой партии, и на по-голям брой партии. Ние сме длъжни да дадем време на това правителство, каквото и да е то, да поработи. Ако нищо не става, изхвърляме”, добави проф. Константинов.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    БЪЛГАРИН
    1 -1
    21:27, 5 окт 2014
    Ами за чифути кой да гласува???????????????
Последни новини