Първанов се похвали с резултата, но не бил въодушевен

Лидерът на АБВ Георги Първанов е готов на "конструктивно партньорство преди всичко за излизане от кризата". Няма да подкрепим кабинет с ДПС, каза той.
На пресконференция Първанов предложи да се приеме общ документ за излизане от кризата - насоките са по бюджетната политика, проблеми на енергийния сектор, предаде "Фокус". АВБ имаме идеи за стабилизиране на банковия сектор.

"Когато ГЕРБ заявят своите намерения, сме готови да се включим в обсъждане на параметрите, но имаме твърде много различния с този формат, който беше обявен – дясноцентристки. Ще трябват много усилия за преодоляване на различията ни. Ние няма да се самопредлагаме, нещо повече - акцентирам на сериозните различия, които има помежду ни", коментира бившият президент.

Първанов поздрави ГЕРБ и им пожела успех в една нелека ситуация, в която се намира държавата.

"Поздравих Борисов със SMS за победата, в напрегнатия ден не сме
се чули, а и инициативата трябва да е на победителя. Върху техните плещи лежи голяма отговорност”, допълни той, цитиран от БТА.

Лидерът на АБВ се похвали, че с първия опит партията намира място в парламента, но не са въодушевени от резултата (по последни данни на ЦИК АБВ има 4.16% - бел.ред.), защото потенциалът й е много голям.
По думите му са увеличили подкрепата си с около 50% в сравнение с евроизборите.

Бившият президент обаче заяви, че не може да каже, че изборите са били честни и демократични.

"Има данни за мащабен процес на покупко-продажба в цели региони. Особено на една партия, която се хвали сега с особено голямо влияние в ромския етнос", заяви Първанов, визирайки ДПС.

Снощи лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че го изпълва с гордост, че са първа политическа сила сред ромите, защото в центъра на посланията на ДПС е бил "малкият човек".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини