Информационно табло ще указва пътя към Родопската Шипка

Ротари клуб” –Смолян дарява информационна табела за историческите събития на връх Средногорец в Родопите, която ще бъде поставено по  пътя към паметника-костница на върха.

В навечерието на Празника на Смолян-18 октомври, на който се отбелязва годишнина от Освобождението, ще бъде поставена информационна табела. Тя ще показва на туристите и гостите на региона пътя към историческия връх, известен към Родопската Шипка.

Новата придобивка е резултат от ангажимент, поет преди година от „Ротари клуб” -Смолян, дарили средства за инициативата.

За събитията, които са се случили на това историческо и свято място за родопчани, знаят основно местните хора. Затова решихме да поставим информационна табела на български и английски език“, коментира благородното начинание президентът на „Ротари клуб”-Смолян Стоил Василев.

Таблото описва събитията станали в района в паметната 1912г., както и информация за самия паметник. То е изработено по утвърдени  стандарти, а текстът е съгласуван с Регионалния исторически музей в Смолян.

Информационната табела ще бъде монтирана до 17 октомври, а същия ден Ротари клуб – Смолян, съвместно с ротарианци от Златоград, Момчиловци и Кърджали ще направят  традиционния си поход и ще поднесат  венци пред паметника на връх  Средногорец. Миналата година, с дарение на смолянските ротарианци, беше ремонтиран мраморния постамент и допълнително монтиран към него бронзов венец.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини