Велизар Енчев: Това е парламент на подменения вот

1 милион избиратели са измамени, тряват нови избори, заяви той.

Не съм напуснал скандално Патриотичния фронт, а нормално. Скандално бе поведението на колегите ми в псевдо Патриотичния фронт, които изневериха на идеите, с които влязохме в народното събрание и измамиха избирателите. Това заяви в студиото на "Здравей, България” независимият депутат Велизар Енчев.

Според него това Народно събрание е символ на подменения вот.

"ПФ влезе в една безпринципна коалиция. Подменен е вотът на Реформаторския блок. Аз съм сигурен, че нито един гласувал за тях не е допускал, че ще се коалира с ГЕРБ. Споменте си циничното признание в нощта на изборите Божидар Лукарски, който сега е министър, призна, че говоренето против ГЕРБ е било предизборен трик. Другите измамени са Патриотичният фронт, които влязохме в НС с една програма, изцяло с платформата анти-ГЕРБ. Имаме фундаментални различия с тази партия, а сега подкрепят тяхната предизборна програма, която не отчита социалните нужди на обществото”, обясни още Велизар Енчев.

По думите му е време да се сложи точка на тази порочна практика и когато влезеш в парламента с една програма и идеология да бъде следвана. Да се съобразяват с вота на гражданите.

Той е на мнение, че трябва да има предсрочни парламентарни избори – 2 в 1 с местните, именно заради подменения вот на българските избиратели.

"Категорично твърдя, че тази измама на избирателите е мотивирана от определени интереси, които могат да доведат до парични потоци. Бе извършена цинична търговия около назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната”, заяви вече независимият депутат.

Според Енчев вотът на АБВ също е подменен.

"Какво общо има тяхната русофилска политика в областта на енергетиката с антируската позиция на управляващите? Не казвам кой е прав. Липсата на морал в политиката докара до там нещата, че сме най-бедната държава в Европейския съюз. Когато се въведе морал в нея, когато думите и делата са едно цяло, тогава политиците ще могат да погледнат избирателите в очите, каза още Енчев.

България се управлява 25 години от мафия и трябват нови политически субекти, смята депутатът. Той даде пример как всички обещават реформи в енергетиката, но има само ревизия.

"Как ще реагира Патриотичния фронт на новината, че ще се повишава тока, след като в предизборните обещания твърдо се противопоставиха? Те бяха против и санирането на жилища. Предстои да видим", допълни депутатът.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини