Остава бедственото положение в област Смолян

Обстановката в Смолянска област постепенно се нормализира, но бедственото положение и днес не беше отменено. Едва когато се възстанови електрозахранването във всички общински центрове в областта, кризисната ситуация ще бъде отменена, обяви областният управител Недялко Славов. След като се възстанови електрозахранването в град Неделино и в община Баните, кризисният щаб ще реши дали да отмени изцяло или частично бедствената ситуация.

Днес около 80 населени места в областта още са без ток.

Най много са в общините Смолян, Рудозем, както и в цялата община Баните и част от селата в община Неделино. С хеликоптер беше направен оглед на засегнатата елекропреносна мрежа над община Баните, там няма ток. Продължава най-тежко да е положението със захранването и в общините Ардино, Неделино и Рудозем. Усилено се работи по възстановяването на тока и в селата на община Смолян, както и в някои райони на града.

Над 120 души доброволци, основно от Община Смолян участват в спасетилни акции до затрупаните села и снабдяват населението с хранителни пордукти и лекарства.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини