Френският синдикат на пилотите против правилото за двама души в кабината

Националният синдикат на пилотите от гражданската авиация във Франция е против да се въвежда правилото в кабината на самолетите задължително винаги да има поне двама души. Това предаде ТАСС, като се позова на разпространено изявление на организацията.

Позицията е по повод препоръката на Европейската агенция за авиационна безопасност временно да бъде въведена подобна мярка след катастрофата с пътническия самолет на А320 на авиокомпания "Джърмануингс".

Самолетни компании задължават винаги да има двама души в кабината

"Синдикатът е на мнение, че тази препоръка бе приета прекалено набързо, без да се изчакат резултатите от анализ на произшествието, който да е достатъчно пълен, както и без да се вземат предвид последствията", се казва в изявлението на
професионалната организация.

Според нея препоръчаната мярка все още не е получила достатъчно изчерпателна оценка - нито по отношение на промените, които ще настъпят в условията на работа за пилотите, нито що се отнася до скритите рискове и заплахи, които може да дойдат с това нововъведение. От синдиката подчертават, че самата Европейска агенция за авиационна безопасност открито признава наличието на подобни рискове.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини