Родопският драматичен театър с две представления -априлска промоция

С две представления на режисьора Крум Филипов- „Майстори“ и „Лазарица“ , РДТ кани любителите на театралното изкуство с промоционален билет от 10 лева.

На 21 април на голяма сцена ще се играе постановката „Майстори“, а на 22 април „Лазарица“ ще бъде представена на малката сцена.


„Майстори” от Рачо Стоянов е спектакъл за творческата сила на Любовта. Представлението е свидетелство за това, че всяко духовно усилие изисква жертва. Нашата интерпретация е освободена от фолклорно-битовите нагласи в текста в името на това – да бъде по-видимо екстатичното живеене в Любов.

"Лазарица" е пиеса в четири сезона на майстора-разказвач Йордан Радичков, в която главния герой Лазар живее на крушата и всеки сезон остарява с по 10 години.
"Когато ти навредиш, обидиш своя приятел, той е приел обидата и я е отнесъл със себе си. Можеш за тази обида да постиш 100 години, да се каеш, да се чистиш, на практика всичките ти добродетелни усилия могат да останат напразни, ако твоят обиден приятел не благоволи да го обезсили и прости. Ти сам не можеш през цялата вечност да се спасиш от този грях, защото той вече не е под твоя власт, а под властта на твоя приятел."  

Представленията са от 19 часа в голямата и малка зали на РДТ.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини