Продажбите на Windows 10 започват от 31-ви август

Продажбите на Windows 10 ще започнат от 31-ви август т.г. Информацията беше оповестена от известен онлайн магазин, който дори публикува и цените на операционната система.

Досега Microsoft упорито криеше началото на продажбите и коментираше единствено, че ще започнат това лято и то след като от AMD първоначално обявиха това неволно. В случая става дума за магазина Newegg, който и преди е разкривал подобни данни по-рано. Последният пример беше през 2012 г. с Windows 8, припомня онлайн изданието ZDNet.

Магазинът приема и предварителни поръчки за ОЕМ версиите на Windows 10 Home и Windows 10 Professional. Цените са съответно 110 долара и 150 долара. Това са цени с по 10 долара по-високи спрямо еквивалентните версии на Windows 8.

Междувременно остават и очакванията, че операционната система ще е окончателно завършена в края на юли т.г. и ще бъде разпратена на производителите на компютри. Microsoft все още не коментира конкретни дати и остава на позицията си, че платформата ще е достъпна това лято.

Софтуерният гигант дори започна да разпраща уведомления до притежателите на Windows 7 и Windows 8.1, с което ги приканва да "резервират" безплатното си копие на Windows 10. Така платформата ще се изтегли автоматично, когато стане налична и ще уведоми потребителя, че е готова за инсталация.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини