Пето голямо обновление на Windows 10 през октомври

Следващото голямо обновление на операционната система Windows 10 ще излезе през октомври, съобщи Microsoft по време на изложението за потребителска електроника IFA 2018 в Берлин.

Актуализацията, известна досега като Windows 10 Redstone 5, ще стигне до потребителите под името Windows 10 October 2018 Update. Очаква се Microsoft да разкрие подробности за обновлението в близките седмици.

Лаконичното изявление на вицепрезидента на Microsoft Ерин Чапъл гласи, че Windows 10 October 2018 Update ще предложи нови функции и подобрения за почти 700 милиона устройства под управление на Windows 10, които ще помогнат на хората максимално ефективно да използват своето време.

В момента екипът на Windows завършва работата на поредния голям ъпдейт на Windows 10. Според предварителните информации, версията ще предложи API DirectX Raytracing (DXR) в рамките на DirectX 12, който ще подобри потребителското изживяване при игри и 3D приложения.

Публикация в WindowsCentral твърди, че финалният RTM пакет на Windows 10 версия 1809 е планиран за пускане на 25 септември. Участниците в програмата за тестване Windows Insider могат да получат RC пакета още на 14 септември, а след отстраняване на откритите грешки се очаква да излезе окончателната RTM версия.

Разработващият екип на Microsoft вече насочва усилията си към следващата голяма версия на операционната система с кодово име 19H1, която се очаква да излезе през пролетта на 2019 г.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини