Пампорово посреща туристическия елит на Турция

От 29 юли да 1 август Пампорово ще бъде домакин на семинар, организиран от най-голямото туристическо изложение в Турция - EMITT, чиито партньори от Министерството на Културата и Туризма на Република Турция. Участие ще вземат и представители Федерацията на Турските Хотелиери /TUROFED/, Асоциацията на Инвеститорите в туризма в Турция-/ TYD/ и THY (Turkish Airlines). Организаторите от „Пампорово“АД са оптимисти, че срещата ще има реални резултати за промотиране на курорта и региона в Турция.

Очаква се и посещението на Министъра на Културата и Туризма в Република Турция, също да посети курорта и да присъства на закритото заседание на участниците в семинара. Посрещането на гости от подобен ранг в региона е положителна стъпка към обединяване на партньорството и още по-широко представяне на курорта Пампорово в Турция. През последните години той става все по-предпочитана дестинация за туристите от съседна Турция, които бележат ръст в нощувките с близо 300% за последните три години. Само за изминалия зимен сезон резултатите показват 65% ръст на турски пазар, като все повече нарастват посещенията от Турция извън традиционната за пазара ваканция в края на месец януари.

По време на престоя си в региона гостите от Турция ще бъдат посрещнати от кметовете на общините Смолян и Чепеларе, предвидени са работни срещи и екскурзия до местна забележителност. Изпратена е и покана до министъра на туризма на република България - Николина Ангелкова за участие в работната среща с гостите от Турция.

TUROFED е най-голямата организация, обединяваща повече от един милион души в туристическата индустрия на Турция. Федерацията на Хотелиерите в Турция обединява 12 асоциации и сдружения от различни краища на Рупублика Турция

TYD е асоциация на инвеститорите в туризма в Турция, която обединява инвеститори от цялата страна и подпомага създаването на възможности за чуждестранните предприемачи да правят инвестиции в туризма.

EMITT е най-голямото туристическо изложение, което се провежда годишно в края на месец януари в Истанбул. Участници в изложението са над 4550 участници от 71 държави, които заемат почти всички зали на Tüyap изложбен център. За изминалата година на изложението присъстваха 65 000 представители на туристическия бранш и над 77 000 посетители. През 2016 изложението ще се проведе за двадесети път, като се очаква ръст от 10% ръст на изложители и посетители и нови 3 изложбени зали. Годишно в изложението участват представители на страни от Европа, Близкия Изток, Азия, Африка, Южна Америка и островните държави.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини