С парад на отличниците, голям концерт и много награди СОУ"Св.св.Кирил и Методий" чества патронен празник и 160 годишен юбилей

Днес, 11 май, СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Смолян ще чества патронния си празник и 160 години от създаването на училището.

Водено от мажоретния състав на школото в 16.30 ч. от площад „Свобода“ в Смолян ще тръгне празничното шествие, в което ще се включат близо 600-те ученици на учебното заведение. В специален блок ще дефилират всички отличници от 1 до 12 клас, както и учителите, работещи в най-голямото училище в Смолян.

Тържествената програма ще продължи с Концерт – спектакъл „160 години СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – мъдростта на поколенията“, който ще започне в 17.30ч. в голямата зала на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“.

Ще бъдат връчени и три награди за преподавателите-за учителски дебют е отличена  Гергана Хасова-начален учител, а за учител на годината ще бъде наградена Славка Палагачева, главен учител и преподавател по история и география. Началният учител Екатерина Чернева е отличена с награда за цялостен принос в професионалната й дейност.

На тържеството ще бъдат връчени и традиционните стипендии за ученици, като тази година са отличени 6 възпитаници на училището от 1 до 12 клас. Те ще получат грамоти и еднократна парична сума. Преди празничния концерт ще се връчат и наградите за ученическо есе, посветено на 160 години от създаването на СОУ „Св.св. Кирил и Методий“. В него са участвали деца от цялата област Смолян, като наградените са от Смолян, Златоград, Девин, Доспат и Мадан.

Тържеството ще завърши на площад „България“ с концерт „Училище под звездите“ с участието на Ice cream и Марчинг Бенд, „Marching Stars”- Златица.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини