Произвеждат Ford Verve в Мексико

Мексико доста бързо се превърна в гореща дестинация за производство на евтини автомобили, които ще се продават след това в САЩ и Канада. Качеството на автомобилите, които идват от Мексико, е на толкова добро ниво, че в момента луксозни марки като Cadillac се местят в тази страна. Всъщност интересът към Мексико е толкова голям, че един стабилен контингент от американски и европейски марки обмисля започване на работа в страната.


Според чуждото издание "Free Press" Ford обмисля да произвежда бъдещата версия на своята компактна кола в Мексико. Моделът ще бъде базиран на прототипа Verve, който бе представен по време на автомобилното изложение в Детройт миналия месец.


Вътрешен източник разкри, че Verve ще излиза от фабрика в Куаутитлан, Мексико и ще влезе на пазара от 2010 година. Според анализатори подобен ход е доста логичен, тъй като трудът в южната съседка на Щатите е евтин, в резултат на което е много възможно да има рязък преход на автомобилопроизводители от САЩ към Мексико. Между другото Бразилия също може да стане домът на новия Verve, тъй като все още не е направено решение за Verve, а страната бе спомената като евентуална възможност.


Някои от другите модели, които вече се произвеждат в Мексико са Ford Fusion, Mercury Milan, Lincoln MKZ, Chrysler PT Cruiser, Dodge Journey, Chevy HHR и Saturn Vue.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини