Nokia Tube - изцяло сензорно управление

Nokia разкриха, че разработват първия си мобилен телефон, управляван изцяло със сензорен дисплей, който ще използва операционна система Symbian S60 Touch. Сега в Интернет се появиха няколко негови неофициални снимки, както и кратки технически характеристики, както и бе посочено евентуално официално название на телефона - Nokia 5800 XpressMedia.

Дисплеят на моноблока Nokia Tube е с диагонал 3.2 инча, съотношението на страните на екрана е 16:9. Дисплеят не само е сензорен - той разполага с тактилна реакция, но въпреки това няма да може да разпознава няколко докосвания едновременно (явно това остава запазена само за Apple iPhone технология). Резолюцията на камерата на Nokia Tube е неизвестна, но най-вероятно ще е 5 мегапиксела. Очаква се апаратът да разполага с Wi-Fi и Bluetooth, а за навигация ще е налице A-GPS с функция за geotagging. Разбира се, телефонът ще поддържа както GSM / GPRS / EDGE, така и WCDMA / HSDPA мрежи. Размерите на Nokia Tube приблизително ще са идентични с тези на Nokia N73.

Въпреки смелите прогнози Nokia Tube няма да се появи по магазините по-рано от края на 2008 или дори началото на 2009 г. Той действително ще стане първия S60 Touch телефон, но със сигурност няма да бъде флагман на новата серия - носят се слухове, че Nokia подготвят още по-функционален сензорен телефон.

Технически характеристики на Nokia Tube:

Поддържани мрежи: GSM / GPRS / EDGE, WCDMA / HSDPA
Операционна система: Symbian S60 Touch
Дисплей: сензорен 3.2-инчов TFT с тактилна реакция (360x640 пиксела, 16 млн. цвята)

Камера: 5 мегапиксела, автофокус (?)
Вградена памет: 140MB
Разширителен слот: microSD
A-GPS
Wi-Fi
Bluetooth
TV-Out изход
3.5 мм букса за слушалки
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини