Тийнейджърите обръщат гръб на Nokia, предпочитат Sony Ericsson и Samsung

Важността на мобилните телефони за младите хора е все по-голяма, а може да се каже и обратното – важността на потребителската група на тийнейджърите е все по-голяма за доставчиците на мобилни телефони.



Така изглеждат на пръв поглед нещата след наскоро проведено проучване на сайта за социални мрежи Habbo. 58 480 тийнейджъри са отговорили на въпросниците. Пак на пръв поглед, Nokia е номер едно мобилна марка в глобален мащаб.

Видно е обаче, че доминантната позиция на Nokia е доста отслабнала през последните 18 месеца. Марката губи част от феновете си в полза на конкурентни имена като Sony Ericsson и Samsung.

Макар че все още е любимата марка за тийнейджърите – жители на 15 от 31 държави, участвали в проучването, Nokia губи в полза на Sony Ericsson на пзари като Великобритания, Германия, Дания и Швейцария. Там Nokia е била на първо място през есента на 2006, когато е проведено предишното проучване на Habbo. Във Великобритания и Sony Ericsson, и Samsung са класирени на по-предни позиции от Nokia. Това ще рече, че лоялността към марката Nokia сред тийнейджърите дале не расте наравно с пазарния дял на компанията, който достигна 40% през последното тримесечие на 2007.
Източник: computerworld

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини