Jaguar XJ дизел остава най-екологичната луксозна кола на Великобритания

За втора поредна година Jaguar XJ 2.7 Diesel бе обявен за най-екологичната луксозна кола на Великобритания в наръчника на Асоциацията за екологичен транспорт за 2008 г. (Environmental Transport Association`s 2007 Car Buyers Guide).

Наградата е признание за успешното изпълняване на ангажимента, който компанията е поела за намаляване на СО2 емисиите и разхода на гориво. Това става възможно благодарение на непрекъснатото развитие и усъвършенстване на водещите в класа си дизелови двигатели и използването на модерната олекотена алуминиева конструкция при създаването на автомобилите.

Асоциацията за екологичен транспорт е проучила над 1 300 модела автомобили, които се предлагат в момента на пазара във Великобритания. Изследвани са мощност, емисии, икономичност и дори нивото на шум, което предизвикват, за да се създаде окончателната представа за най-екологичния автомобил.

Управлявaщият директор на Jaguar за Великобритания Джеф Казънс каза: " Много съм щастлив, че спечелихме тази награда за втора поредна година. Ние напълно признаваме нашата отговорност към околната среда и поемаме задължението да участваме в процеса на разработването на технологични решения за автомобилите, горивото и инфраструктурата и да обърнем внимание на промяната в климата - тази награда показва, че се движим в правилната посока".

Това е последната от дългия списък с награди за флагмана на марката, който стана известен и с със своята убедителна демонстрация на икономичност като измина 1641км само с един резервоар гориво - средният разход на гориво удари 7.25л/100км което означава отделяне на 139 г СО2 /км.

XJ дълга база бе обявен и за най-добър автомобил за шофиране от списание "Chauffeur", а "What Car?", "Auto Trader" и "Auto Express" определиха XJ за "Най-добър луксозен автомобил" в своите награди за употребявани автомобили към края на миналата година.

От пускането му на пазара през 2003 г. гамата на XJ беше непрекъснато подобрявана с включването на XJ дълга база, специалната версия XJR Portfolio, бронираните модели XJ, както и пуснатият съвсем наскоро XJ08 моделна година, предлагащ обновен дизайн на екстериора и значителни подобрения в интериора.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини