Това е новият голф

Няколко дни преди от "Фолксваген" да разпространят първите официални снимки на шестото поколение на "Голф" фотосесията попадна в интернет. Без съмнение това са оригиналните изображения, като от тях ни гледа един доста познат автомобил.

Той има много общи черти с предната генерация на модела, но в предницата могат да се видят и заемки от лансирания наскоро "Сироко". Сериозни различия спрямо "Голф" V се забелязват в задната част, където на практика всички елементи са изцяло нови.

Високите цени на петрола са причината, поради която моторната гама ще започва с 1.2-литровия, три-цилиндров, бензинов мотор с мощност 75 к.с. До сега най-скромният агрегат беше 1.4-литров.

Нов в гамата на "Голф" ще е 1.6-литровият TFSI с мощност около 200 к.с. Спортната версия R32 пък ще разчита на двигател с мощност 265 к.с. и задвижване 4Motion. Подробности за моторната гама обаче се очакват с наближаването на официалната премиера на модела на изложението в Париж през октомври.

Вече е известно, че "Фолксваген Голф" VI ще се предлага с три и пет врати, а в последствие ще се появят кабриолет и вероятно хибридна разработка.

Очакванията са базовото ниво на автомобила да е със сравнително скромно оборудване, за да се получи атрактивна стартова цена.


Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини