Майките предпочитат едно от децата си

Едва ли има жена, която би признала подобно нещо, но се оказва, че майките имат любимци сред децата си, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от допитване, направено от британския портал за родители Netmums.

В допитването са участвали 1000 жени. Около 16 процента от майките признават, че имат по-силни чувства към едно от децата си.

Близо 50 процента от анкетираните споделят, че обичат еднакво децата си, но по различен начин, а 30 процента смятат, че обичта към техните потомци е еднаква.

Според експертите обаче, ако едно дете е предпочитано пред другите, това не означава, че на него му се дава най-добрият старт в живота.

Любимците твърде често са доста разглезени и по-късно трудно се справят самостоятелно с предизвикателствата, пред които се изправят.

Липсата на равновесие за сметка на това подготвя останалите деца за несправедливостта, с която им предстои да се сблъскват по-късно в живота , обяснява социологът Мартина Дейвис.

Известен пример за предпочитание на майката към едно от децата й е случаят с принц Андрю, третото дете на британската кралица Елизабет Втора. Той е роден през 1960 г. след принц Чарлз и принцеса Ана, но преди принц Едуард.

Смята се, че херцогът на Йорк е любимото дете на майка си, тъй като е първото за 103 години, родено от действащ монарх. Говори се още, че Елизабет Втора е била много горда със сина си, когато той се присъединява към Кралския флот.

Голямата привързаност на кралицата обаче не й попречва да остане непоколебима в решението си принц Андрю да воюва за страната си и да настоява той да остане на кораба "Инвинсибъл" при избухването на Фолклендската война през 1982 г., въпреки опасността за живота му.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини