Пилотите на Мегапорт Рейсинг Хасково с отлично представяне

Лошото време постави на изпитание и пилоти и механици на провелото се на 4 и 5 октомври 2008 състезание в Кюстендил, което е кръг от републиканския шампионат и кръг за Купа България. Всеки пое голям риск при избора на гуми,настройки и правилна траектория по трасето. Въпреки големите затруднения Мегапорт рейсинг Хасково завоюва призовите места.

На квалификациите за време и място полпозишън зае Виктор Филипов/Mегапорт Pейсинг/, Светла Иванова - 3, а Мартин Бакърджиев поради проблеми с карта - 8.

Въпреки старта от осма позиция, Мартин Бакърджиев е победител в кръга от републиканския шампионът. Той завърши първи в двата манша. Втора победа за деня си осигури, като спечели състезанието за Купа България и така стана носител на Купа България за 2008 година.

Награда спечели и механика му, който се класира трети в състезанието за механици. Виктор Филипов зае трето място, Емил Михайлов - 4, Светла Иванова-5. С това състезание приключи надпреварата за пилотите от клас М

ИНИ БГ и бе ясна генералното класиране за 2008г. Само една точка не достигна на Марти Бакърджиев да стане първи за годината и остана на втора позиция. Трети е Виктор Филипов, 4 - Светла Иванова. Пилотите ще бъдат наградени от БФКС за добрите резултати през 2008г. Награждаването ще бъде в София през декември.

Още два старта в Турция /25.10.08./ и в Гърция /23.11.08./ очакват пилотите от големите класове на Мегапорт Рейсинг. За тях състезателната година ще приключи на 23.11.08., когато ще се оформи крайното класиране за републиканския и европейския шампионат за 2008. Иван Бакърджиев е трети в временното класиране. Представянето му в последните два старта ще определи дали ще остане на трета позиция или сте се изкачи по-нагоре.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини