Голям интерес към семинар за защита от хакери,близо 90 души участват в обучение за киберсигурност в Смолян

87 души са проявили интерес към безплатното обучение на тема „Киберсигурност и киберзащита- как да опазим фирмата от опасните престъпници в мрежата“, който се провежда днес в Смолян.

Семинарът се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и в него са се регистрирали за участие представители на бизнеса, администрация, учители, ученици и студенти.

Очаква се в откриването на форума да се включи представител на областната управа - Смолян. Обучението има за цел да подготви бизнеса, НПО сектора, образователните институции и администрациите за предизвикателствата, които се изправят пред нас в ерата на информационните технологии. Това своеобразен бърз курс за защита срещу посегателства над информацията, която се обменя ежедневно с банки, доставчици, клиенти и институции, приятели и пр.

Лекциите включват подтемите:

· Какво превърна хакерите в най-опасните престъпници, съществували някога?

· Антивирусната защита. Какво може и не може едно антивирусно приложение.

· Има ли как да откажа кибер-престъпниците да ме атакуват, още преди да са започнали? Демонстрация на живо.

· Криптовируси. Фишинг. Троянци. Как действат и как да се защитим?

Събитието е част от поредица обучения, които се провеждат още в Плевен, Велико Търново, Търговище, Нова Загора и Казанлък. Лектори са Стилиян Цветков – експерт по информационна сигурност, и Христо Ласков – експерт по информационни технологии. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини