Радев отряза Плевнелиев за КСНС. Преглед на печата

"Дума":

Връщат доброволно 50 афганистанци 

Започнала е процедура по доброволно връщане на 50 афганистанци. Други 200 ще бъдат върнати след обработка на документите им. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, след като премиерът в оставка Бойко Борисов проведе работно съвещание с оперативното ръководство на Държавната агенция за бежанците, МВР и службите за сигурност. Срещата е във връзка с избухналото недоволство в Харманли в четвъртък, което доведе до сблъсъци между мигранти и полицаи.

В неделя вечерта вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова обяви, че с помощта на ФРОНТЕКС ще бъдат върнати в родината им 400 афганистанци.

Сняг. 

"Сега":

Борисов вдигна снегорините в бойна готовност

Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди на областните управители да следят за изпълнението на дейностите по почистване на пътищата от републиканската и общинските пътни мрежи във връзка с очакваните снеговалежи.

На територията на страната вече са разположени в готовност над 3120 снегопочистващи машини, съобщиха от МС. АПИ е сключила 35 договора с фирми, ангажирани в почистването на републиканската пътна мрежа.

КСНС. 

"Монитор":

Радев отряза Плевнелиев за КСНС

Новоизбраният президент ген. Румен Радев няма да присъства на заседанието на КСНС, което трябва да се проведе във вторник. Това написа лично Радев в профила си във "Фейсбук".

"Президентът отправи към мен покана да присъствам на заседанието на КСНС на тема "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза". Оценявам протоколния жест на г-н Плевнелиев, но считам, че не мога да присъствам на заседание на КСНС преди встъпването си в длъжност", заявява Радев. Според него ситуацията, в която се намира страната е резултат от оставката на кабинета, но заради загубата на доверие между партньорите в управляващата коалиция. По думите му върху парламентарните сили тегне отговорността да създадат ново мнозинство или да поемат курс към предсрочни избори.

Проверка. 

"24 Часа":

Проверяват доходите на Румен Овчаров и Николай Ненчев

Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) проверява доходите на бившия енергиен министър Румен Овчаров и на военния министър в оставка Николай Ненчев, съобщи шефът ѝ Пламен Георгиев. През последните две седмици с обвинения се сдобиха още здравният министър в оставка Петър Москов и бившите енергийни министри Делян Добрев и Петър Димитров. "Проверяваме всички, които имат обвинение". Така Георгиев отговори на въпрос дали бившите и настоящи министри, които бяха привлечени под наказателна отговорност, ще бъдат проверени. Той съобщи още, че от началото на годината комисията е отнела имущество за повече от 18,5 млн. лв., като се очаква сумата да надхвърли 20 млн. лв. до края на 2016 г. Това е своеобразен рекорд за КОНПИ, която досега е конфискувала имущество в размер на 13 млн. лв. на година.

Присъди. 

"Труд":

Двама в затвора за афери с ДДС

Окръжната прокуратура във Варна e постигнала две ефективни присъди за афера с ДДС, съобщиха оттам. Смятаният за двигател на данъчната измама 46-годишният Чавдар П. от Велико Търново получи присъда 5 години лишаване от свобода при строг режим. Варненският окръжен съд постанови и конфискация на част от имуществото му.

Съучастникът му в схемата за източване на ДДС - 47-годишният Теодор К. от Варна, бе признат за виновен и за пране на пари и за незаконно притежаване на оръжие. Той влиза зад решетките за 3 години.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин на РБ
    2 -4
    08:41, 29 ное 2016
    По важно че беше на пленума на БСП след Нова година ни очаква пак КОЙ Решетников КГБ Путин това са факторите които предложиха новия президент народе опомни се
Последни новини